LAGINNDELING

Youth- og juniorlagene deles inn i slutten eller starten av hver sesong (i juni eller august). Da arrangerer klubben en laginndelig for alle nye og gamle youth- og juniorutøvere (født 2005-2012). De som deltar her, får tilbud om plass på ett av konkurranselagene våre (Silver, Navy, Midnight, Black) den kommende sesongen. Om du ønsker å gå på Blue så trenger man ikke møte til laginndelingen, der vil du automatisk få plass. Om det fortsatt skulle være ledig plass på lagene etter laginndelingen, vil det være mulig å starte hos oss senere i sesongen. Det gjør du HER. Vi anbefaler likevel alle å være med fra starten!

Hvorfor laginndeling? 

Cheerleading er en idrett som krever en god lagsammensetning. Et godt lag inneholder ulike typer posisjoner og utøvere med ferdigheter som utfyller hverandre. Å ta ut et lag er et puslespill, og trenerne må ta utgangspunkt i mange forskjellige punkter. Alle utøvere på et lag bør ligge på omtrent samme nivå ferdighetsmessig. Dette er for å sikre en god progresjon for laget, samt ivareta sikkerheten når laget skal lære nye elementer. Treningen skal foregå under trygge rammer, hvor utøverne opplever trygghet og mestring, samtidig som man blir utfordret og utvikler seg. Laginndelingen blir derfor basert på ulike ferdigheter innenfor styrke, kondisjon, stunt, toss og turn, men også hvilke mål du har innenfor sporten. God holdning og motivasjon vektlegges også høyt! 

★ Før laginndelingen

I god tid før laginnledingen vil det bli lagt ut et påmeldingsskjema som må fylles ut, samt info om hva som kreves på de ulike lagene. Det kan også bli arrangert åpne treninger i forkant. Her får du veiledning fra trenere, og kan øve på det du måtte ønske. Alle som ønsker plass på youth/junior lagene vil få plass, men det er ikke sikkert du får ditt 1. valg, eller at man havner på samme lag som forrige sesong. I forkant er det derfor lurt at utøveren (gjerne med en forelder) avklarer sine forventninger før de sender inn påmeldingsskjemaet. Det kan også være lurt å spørre trenere om hvilket lag de anbefaler at utøveren søker på. Ønsker du å komme på lag med venninner skal vi selvfølgelig ta hensyn til dette, men da kan du ikke forvente å komme inn på et lag med høyt nivå.  

★ Etter laginndelingen

Hvilket lag utøveren havner på, vil bli informert om 2-3 dager etter laginndelingen. Hva som blir utfallet skal være det beste for utøveren og for lagets helhet. Her er det derfor viktig at foreldre er med på å motivere sin utøver til å være positiv, uavhengig av hvilket lag én havner på.

Ønsker du tilbakemelding på hvorfor du havnet på laget du gjorde, er det lov å sende en e-post om dette 24 timer etter du har fått resultatet. Det er helt lov å være skuffet om du ikke skulle komme inn på laget du ønsket aller mest. Vi håper likevel du bruker dette som en motivasjon til å jobbe enda hardere, slik at du kan nå dine mål. Vi har troa på deg! 

Utover i sesongen er det også en mulighet for at det blir ledig plass på et av lagene du ønsker deg inn på, og at du får muligheten til å bytte lag. Hvem som eventuelt får disse plassene, er opp til trenerne selv på det akutelle laget og hva de har behov for!